Solør gikk seirende ut av Hedmarksduellen

Solør tok en viktig 7-5 seier mot Kongsvinger i en fartsfylt og spennende kamp som hadde det meste. Spesielt var 2.omgang et fyrverkeri som ikke blir glemt med det første.

Solør – Kongsvinger 7-5 (1-1)

1-0 Hegre
1-1 Lundhaug
————-
2-1 Urrustarazu
2-2 Holt
3-2 Øverland
4-2 Viljugrein
4-3 Udnæseth
5-3 Viljugrein
5-4 Udnæseth
6-4 Folgerø
7-4 Hegre
7-5 Udnæseth

Laget:
Anzjøn

Holter
Owren

Hegre
Øverland
Viljugrein
Lygre Jacobsen
Urrustarazu
Johansen

Folgerø
Berger

1.omgang

Se også NFF sitt glimrende kampreferat på Facebook.

Solør åpner med Bjørn/Anders bak og Hakija velger å styre hele kampen fra benken. På midten er Bjørn Viljugrein tilbake. Der spiller han med Håvard, Magnus og Christer. Lars får sjansen på topp sammen med Marius.

Det virker som om de forsiktige kampene fra sist helg (2-2, 1-2) fortsatt preger Solør. Men sakte men sikkert tar vi grep om kampen og går fortjent opp i ledelsen etter 3 minutter da Håvard på lekkert vis drar seg fri/rundt og setter den i lengste. Solør fortsetter å føre kampen uten å skape alt for mye. Plutselig mister vi enkelt på midten og Kongsvinger er gode i lengderetning og reduserer til 1-1 etter 12 minutter.

Resten av omgangen eier Solør og vi bør gå til pause med klar ledelse, likevel føler nok spillerne at dette er under rimelig relativ kontroll. Kongsvinger har slitt med å komme til de store sjansene.

Selv om første omgang ikke ga noen særlig preg av forsiktighet, lå det likevel i luften av det ville ta av litt i andre. Og det gjorde det. Jørn og Wilson prøver seg i andre.

2. omgang

Spesielt Viljugrein viste seg fram etter pause. Stadig var han frampå og etter flere muligheter, satt han inn 2-1 på samme måte som han pleier. Rolig og behersket i lengste – på innsiden av stolperoten. Kongsvinger henger veldig etter i denne perioden og lager flere frispark. Etter 8 minutter setter likevel Kongsvinger inn utligningen. Før dette har Kongsvinger skapt svært lite men de blir tente av scoringen og kampen åpner seg opp. De siste 10 minuttene ble svært underholdene og innholdsrike for de få fremmøtte tilskuerne.

Viljugrein fortsetter å prege kampen og Christer setter et av frisparkene han lager – klint opp i krysset. Vakkert! 3-2! Viljugrein kombinerer med Wilson 4-2. Kongsvinger virker kjørt, men reduserer igjen. 4-3. Viljugrein settern mellom beina på keeper. 5-3, nå må vi da dra ifra!! Men neida, Udnæseth setter den først i stanga, så mellom stengene rett etterpå. 5-4.

7 min igjen og Flamur Loku får sitt andre gule kort for dagen. Vi får utnyttet overtallet da Marius setter den inn fra bakerste etter klassisk opprulling. Før det, brant Christer en 10-meter straffe. Kongsvinger tar ut keeper og vi setter inn 7-4 og kampen er så å si kjørt med et par minutter igjen å spille. Kongsvinger reduserer på tampen, men det blir ikke mer spennende enn det. En morsom og god andreomgang av Solør.

Willy-show

Det var kanskje ikke menn mot gutter, men det ligger utvilsomt en spenning over disse oppgjørene. Den er positiv ladet Solør, og desto mer negativ for Kongsvinger. Etter enda et tap mot oss, blir det ikke enklere for vingergutta å tro på seier neste gang.

Solør stiller mannsterke og skal vi være ett eller to hakk kvassere enn Kongsvinger. Da er det moro å se at vi nettopp er det. Med et stort ønske om å drepe kampen, blir vi kanskje litt overmodige framover utover i andre omgang. Ellers har vi rimelig grei kontroll. Hakija valgte å lede kampen fra sidelinjen, noe som kanskje var pga lokaloppgjørets nevnte spenninger. Uansett, det er svært sjelden vi taper kamper med lagleder Hakija ikledd gul vest hele kampen. Ellers er det Willy som stjeler showet med tre scoringer i andre omgang.

Høllen og Holmlia venter neste helg

Allerede kommende helg skal gutta i aksjon i Framohallen i Bergen og der venter Høllen og Holmlia. Hakija er klar på at disse kampene må vinnes dersom vi skal forvente å ligge i toppen og forsvare vår 2.plass på tabellen. Høllen ligger for øyeblikket på sisteplass med 4 poeng på 6 kamper mens Holmlia ligger på en foreløpig 7.plass med 7 poeng på 6 kamper.

Reklame

Kommentarer er stengt.