Solør endte på en skuffende 7.plass

Bekymringene angående nedrykk før helgens serierunde var ikke ubegrunnede og det viste seg at det ene poenget mot Vadmyra i gårsdagens kamp ble livsviktig.

Selv om utgangspunktet der vi var 6 poeng foran Holmlia og 5 poeng foran Kongsvinger og i tillegg hadde Tiller og Nidaros bak oss visste vi at vi måtte ha poeng for å beholde plassen. Det viste seg at dette skulle bli mer nerverpirrende enn nødvendig spesielt da Holmlia knuste Tiller i går og i tillegg tok en overraskende seier mot Vegakameratene i sesongens siste kamp. I tillegg gjorde Kongsvinger jobben og tok 6 poeng og berget dermed plassen og endte til slutt på 5.plass. Så uten gårsdagens uavgjort ville det ha blitt meget nervepirrende før dagens kamp mot Horten men dette slapp vi heldigvis å tenke på.

Solør – Nidaros 4-6 (2-2)
0-1
0-2
1-2 Christer Øverland
2-2 Anders Hugo Owren
2-3
3-3
4-3 Marius Folgerø
4-4
4-5
4-6

I denne kampem kommer vi veldig tidlig underr 0-2. Vi forsøker å få til offensive bevegelser og trille ball men skaper ikke veldig mye før Christer Øverland reduserer midtveis i den første omgangen. Dette målet gir selvtillit og vi løfter spillet vårt etter den begredelige starten og utligner til 2-2 på en kontring ved Anders Owren og plutsetlig er det kamp igjen. I pausen snakker vi om å fortsette der vi slapp men isteden slipper vi inn 2-3 før minuttet er gått og vi begynte å få bange anelser. Heldigvis lar vi oss ikke knekke og utligner ved at Marius Folgerø skårer et mål i Messi-klassen og dermed 4-3. I denne perioden føler vi at vi har grei kontroll men slurvete pasningsspill gjør at vi slipper trønderne inn i kampen igjenpå 4-4 og etter dette virker det som om luften går helt ut av ballongen og vi avslutter ikke med stil og taper 4-6.

Vadmyra – Solør 1-1
0-1
1-1 Magnus Johansen

Kampen mot et formsterkt Vadmyra viste seg å bli avgjørende. De medaljejagende bergenserne var nok heltente og hadde lyst på en seier mot oss og gikk ut i høyt tempo og tok ledelsen 1-0 tidlig ved deres gode frontspiller Sivert Lund. På ingen måte en start vi trengte! Etter å ha latt Vadmyra styre mye av spillet hever vi presset og dette bærer frukter ved at de ikke får til kontrollerte framspill mot deres sterke og kjappe frontspiller og kommer litt ut av rytmen. Det er på ingen måte ufortjent da Magnus utligner til 1-1 midtveis i andreomgang. Begge lag skaper sine sjanser mot tampen men virker egentlig fornøyde med resultatet og kampen ebber ut med 1-1 og aldri har vi vel jublet mer etter et uavgjortresultat!

Solør – Horten 4-6 (2-2)

1-o Magnus Johansen
1-1
1-2
2-2 Kristoffer Myrvold
3-2 Kristoffer Myrvold
3-3
3-4
3-5
4-5
4-6

Sammen med Vadmyra har Horten hatt en stigende formkurve utover sesongen og med mulighet på medalje visste vi at dette ville bli et tøft oppgjør. Vi tar tidlig initiativ i kampen og Magnus sender oss i føringen med 1-0 før. Etter en positiv start mister vi igjen initiativet og glipper defensivt og slipper inn 1-1 og 1-2. Kristoffer gjør deretter en god prestasjon der han vender bort Horten-forsvaret og setter ballen sikkert i hjørnet og pauseresultatet blir 2-2. Samme Myrvold gir oss ledelsen etter at han styrer et skudd fra Solberg bak en perpleks Horten-keeper. I denne perioden styrer vi kampen og skaper mange store sjanser alene men vi klarer ikke å lure Horten sin gode keeper.  I stedet straffer Horten oss hardt der vi ikke følger et kryssløp og Silberg kan banke inn utligningen 3-3. Når vi rett etterpå klarer å lage selvmål på et tilbakespill virker det meste utgjort og nervene begynner å komme. Horten kjenner selvfølgelig lukten av medalje og tar mer og mer over og drar etterhvert inn en 6-4 seier .

P.S. Jon Fredrik Kjellgren fikk sin debut i dagens kamp og gjorde sine saker bra og vi håper å se mer til denne unggutten med erfaring fra både Kjellmyra og Flisa. I tillegg fikk evigunge Kjell Ytterdahl sin debut på parketten i en alder av 54 år og det i seg selv er en prestasjon og vi tar av oss hatten for denne mannen som er på nesten hver eneste trening og ikke ser alder som noen hindring.

skuffende sesong

Med helgens fattige poengfangst ender vi på 22 poeng sammen Kongsvinger, Nidaros og Tiller og Holmlia rykket ned med sine 21. Det er kke noe annet å si at dette har vært en skuffende sesong av Solør Futsal og vi kan på ingen måte være fornøyde med de prestasjonene vi har hatt etter nyttår. Sesonginnledningen var god og vi lå lenge i toppen men vi nærmest kollapser etter nyttår og dette vil få konsekvenser for satsingen til neste år. En ting som er sikkert er at vi må fornye og forynge stallen og få større bredde i troppen for med skader og sykdom har vi vært veldig sårbare i sesongavslutningen og dette har preget resultatene i stor grad. Vi har større ambisjoner og mener vi skal være et topp 5 lag i Norge og selv om det kun er målforskjell som gjør at vi ikke ender høyere på tabellen må vi ta innover oss at prestasjonene våre har vært for dårlige og ikke i tråd med de ambisjonene vi har og vi lover å kommer å komme sterkere og revsansjesugne tilbake neste sesong.

Oppprykk for Nesjar og Oslo City

Det ble også arrangert playoff for 1.divisjon denne helgen og der gikk Nesjar og Oslo City hele veien og er klare for eliteseriespill. Dette er meget fortjent da begge lag har vært med og kjempet og vært blant de beste i playoff flere sesonger på rad og vi ønsker de velkommen til neste års eliteserie. Vi gratulerer!

Som kjent tok Vegakameratene gullet i år men sølvet og bronsen ble ikke klart før i dag og vi kan gratulere KFUM Oslo med sølvmedalje og Vadmyra med bronsemedaljer. Vi håper å gi lagene på topp 3 tøffere motstand neste år.

Reklame

Kommentarer er stengt.