Vi feirer 11 år idag

Lekestue poserer stolt i sitt aller første Umbro-draktsett i en turnering i Ekeberghallen.

Lekestue poserer stolt i sitt aller første Umbro-draktsett i en turnering i Ekeberghallen.

Vi feirer i dag vårt 11. år som futsalklubb og det synes vi fortjener en liten oppmerksomhet. For å gjøre en lang historie kort så var det Frode Bergersen og Kristoffer Myrvold som hadde lest om det nye konseptet med kompisturneringer i regi av IFS og de stablet sammen et lag bestående av gamle og unge solunger, krydret med en viss Stian Kjensberg. Laget ble døpt Lekestue, men etter hvert måtte vi bytte navn til Solør Futsal. Lite visste vi da at futsalen skulle komme i mer ordnede former og at det etterhvert skulle dannes en nasjonal eliteserie i regi av NFF, men vi er takknemlige for at vi har fått være med på denne reisen.

Flere av de som var med på den aller første turneringen er fortsatt aktive på parketten og da selvfølgelig for Solør Futsal. Bjørn fant sin lidenskap og satser fortsatt for fullt på eliteserielaget i en alder av 40 år, mens Kristoffer, Iver og Ole har trappet ned og prøver seg fra tid til annen på Solør 2 i 1.divisjon. Fellesnevneren for alle de nevnte er at de fortsatt er aktive og delaktige i det meste som skjer i og rundt klubben. Andre sterke bidragsytere er Finn og de to meget lojale rørosingene Hakija og Håvard, som har har vært meget viktige for oss både sportslig og ikke minst sosialt sett, gjennom mange år.

Feiring 2

God stemning etter cupseieren i fjorårets sesong.

Mye har skjedd på disse på 11 årene og vi har stilt i en drøss med turneringer i inn- og utland. Vi har ikke tellingen på antall ganger vi har stilt på IFS-turneringer og Coca Cola-cuper, men det er ikke få. I tillegg har vi reist og spilt turneringer i Italia, Tsjekkia, Finland og Sverige. På turen til utlandet møtte god internasjonal motstand lenge før den nasjonale eliteserien var påtenkt. i 2007/2008 klarte vi å kvalifisere oss til en plass i den første utgaven av eliteserien  og har siden den gang, karret oss til en plass blant Norges ti beste lag. Av meritter på øverste nivå i Norge kan vi nevne sølvmedaljen vi tok i sesongen 2011/12 og ikke minst kan vi krone oss med tittelen som norges første cupmester i futsal (2012/13)!

ValdichientiI anledning dagen vil vi takke alle som har bidratt for Solør Futsal på en eller annen måte i løpet av disse 11 årene, enten som spillere, sponsorer, støttespillere, futsalenker eller på andre måter. Uten dere ville vi aldri fått til dette! En takk må også rettes til den stadig voksende futsalfamilien hvor det finnes mange engasjerte og dyktige folk som er med på å utvikle idretten videre og håpet er at veksten vil fortsette i årene fremover.

Så om du har tenkt å sprette en cola eller pils i kveld håper jeg at du hever glasset og gir Solør Futsal et nikk på denne dagen. Hvis du da ikke har sjansen til å kjøre løpet fullt ut i morgen på Solørfest.

For de som er interessert i futsalens historikk anbefaler vi følgende lenker:
http://no.wikipedia.org/wiki/Futsal_Elite
http://no.wikipedia.org/wiki/Futsal#Vinnere_NFF_Eliteserie

Reklamer

Kommentarer er stengt.